Ανοιχτά: Δευτέρα έως Σάββατο
Επικοινωνία: 6949 237 721
e-mail: allilepidrasis@gmail.com

Σχετικά με εμάς

sychologist-person

Σχετικά με εμάς

Κέντρο συστημικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια.

Η ‘’Αλληλεπίδρασις’’ ιδρύθηκε ως ΑμΚΕ το Σεπτέμβριο 2013 από μια ομάδα φίλων και συνεργατών που είχαμε όλοι την ίδια αγάπη και θαυμασμό για τη συστημική θεραπεία. Όντας όλοι μας εκπαιδευμένοι και ασκώντας χρόνια τη συστημική θεραπεία σε κλινικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα κέντρο με στόχο την εκπαίδευση ειδικών των ανθρωπιστικών επιστημών στη Συστημική Συμβουλευτική.

Έτσι για πρώτη φορά το 2013 ξεκίνησε το εξειδικευμένο 4ετές πρόγραμμα ‘’Εκπαίδευση στη Θεωρία και στις Τεχνικές της Συστημικής Συμβουλευτικής’’. Τον Ιανουάριο 2014 η ‘’Αλληλεπίδρασις’’ πιστοποιήθηκε από τη European Family Therapy Association – Chamber of Training Institutes (EFTA – TIC) ως φορέας εκπαίδευσης και έκτοτε οι απόφοιτοι του εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιούνται άμεσα από την EFTA ως συστημικοί θεραπευτές και σύμβουλοι. Από το 2013 ως σήμερα η ‘’Αλληλεπίδρασις’’ έχει εκπαιδεύσει στη συστημική συμβουλευτική πάνω από 140 επιστήμονες.

Παράλληλα, στα 10 χρόνια της λειτουργίας της, η εταιρεία έχει οργανώσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για εξειδίκευση σε διάφορα πεδία όπως η θεραπεία ζεύγους, η συστημική διάγνωση, οι ειδικές ανάγκες κλπ καθώς και εκλαϊκευμένα προγράμματα για το ευρύ κοινό.

Η επιτυχής πορεία των εκπαιδευμένων μας θεραπευτών και συμβούλων αυτήν τη δεκαετία μας καθιέρωσε ως ένα βασικό φορέα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα. Η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε καθημερινά τόσο για τη σοβαρότητα, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και τον επιστημονικό τρόπο εκπαίδευσης όσο και η δεοντολογικά ηθική μας στάση προς τους εκπαιδευόμενους, μας δίνει τους πόρους να εξελιχθούμε και σε άλλα πεδία.

Από το Μάιο 2023 και εξής, η ‘’Αλληλεπίδρασις’’ (ΙΚΕ, Αρ. ΓΕΜΗ 170346827000) επεκτείνει τις δράσεις της προσφέροντας εκτός από εκπαιδευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Πιστεύουμε στη δυναμική και δύναμη των ανθρωπίνων συστημάτων και στις μοναδικές λύσεις που καθένας μας έχει μέσα του.

Πλαισιωμένη από συστημικούς επιστήμονες, εκπαιδευτές και ψυχοθεραπευτές, η ‘’Αλληλεπίδρασις’’ στοχεύει να γίνει εκείνος ο χώρος όπου κάθε άνθρωπος που θα μας προσεγγίσει θα αντιμετωπιστεί με σεβασμό, ευθύνη και ενσυναίσθηση.

+30 6949 237 721