Ανοιχτά: Δευτέρα έως Σάββατο
Επικοινωνία: 6949 237 721
e-mail: allilepidrasis@gmail.com

Ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες

Επικοινωνήστε μαζί μαζί μας

  Ατομική Θεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων

  Στα πλαίσια του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας που διέπουν τη θεραπευτική σχέση, ο θεραπευτής βοηθά στην αναγνώριση των δυσκολιών – ενοχλημάτων του θεραπευόμενου ως μέρος του δικτύου των σχέσεων στο οποίο ανήκει, ενεργοποιώντας παράλληλα τη δυναμική και τους ψυχικούς πόρους που διαθέτει εστιάζοντας στην επίλυση του όποιου προβλήματος.

  Θεραπεία Ζεύγους

  Η συστημική θεραπεία ζεύγους στοχεύει στην απόκτηση ή ανάκτηση της λειτουργικής επικοινωνίας των δύο συντρόφων ενισχύοντας τη διάθεση για αυτοέκφραση, την έκφραση σεβασμού, αποδοχής και αγάπης, την αναγνώριση και το σεβασμό των συναισθημάτων τόσο του εαυτού όσο και του άλλου. Η Satir (1995) γράφει ότι η εναρμόνιση των δομικών στοιχείων που συμμετέχουν στην επικοινωνιακή λειτουργία μεταξύ των συντρόφων –το σώμα, οι αξίες, οι προσδοκίες, τα αισθητήρια όργανα, η ικανότητα για ομιλία, ο εγκέφαλος συμβάλλει αποφασιστικά καθορίζοντας το αποτέλεσμα της επικοινωνικής πράξης.

  Θεραπεία Οικογένειας

  Η θεραπεία οικογένειας συμβάλλει στην αποκατάσταση των δυσλειτουργικών σχέσεων μέσα στο οικογενειακό σύστημα. Με την παρουσία όλων των μελών της οικογένειας γίνεται προσπάθεια αναγνώρισης από το θεραπευτή, της σημασίας που έχει το πρόβλημα ή ενόχλημα μέσα στη δυναμική της οικογένειας και επιχειρούνται εκείνες οι σχεσιακές αλλαγές που θα συμβάλλουν στη μείωση ή και εξάλειψη του προβλήματος.

  appointment-mission

  Ομάδες Δημιουργικής έκφρασης παιδιών και εφήβων

  Στις ομάδες δημιιουργικης έκφρασης προσφέρεται το έδαφος για την καλλιέργια της φαντασίας και των δυνατοτήτων κάθε συμμετέχοντα. Η δημιουργικότητα καθίσταται ο βασικός μοχλός της ψυχικής εξέλιξης και ωρίμανσης.

  Μέσα από διάφορες μορφές πειραματισμού με υλικά, ομαδικές και ατομικές εργασίες γίνετε προσπάθεια έκφρασης του εσωτερικού κόσμου. Στόχος είναι η ανάπτυξη της ψυχικής υγείας του παιδιού.

  Καλώς ήρθατε στην Αλληλεπίδρασις

  Ψυχοπαιδαγωγικές Υπηρεσίες

  Με τον όρο ‘’ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις’’ εννούνται εκείνες οι εξατομικευμένες και ιδιαίτερες για κάθε παιδί ενέργειες με στόχο την βελτίωση της ψυχικής υγείας μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων, την υγιή έκφραση συναισθήματος, τη βελτίωση της επικοινωνίας και την ομαλή προσαρμογή στα ποικίλα πλαίσια που ένα παιδί ανήκει. Ένα πρόγραμμα ψυχοπαιδαγωγικών παρεμβάσεων, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε παιδιά με μαθησιακές, συμπεριφορικές ή κοινωνικές δυσκολίες και ξεκινά με την εκτίμηση / αξιολόγηση των δεξιοτήτων και αναγκών του κάθε παιδιού, η οποία πραγματοποιείται από εξειδικευμένο επιστήμονα.

  Επιμέρους στόχοι της ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης είναι:

  1. Επίτευξη της αποτελεσματικής επικοινωνίας
  2. Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
  3. Εκμάθηση αποδεκτών τρόπων κοινωνικής συναλλαγής
  4. Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
  5. Άσκηση σε πρακτικές δεξιότητες
  6. Βελτίωση δεξιοτήτων γραφής, μνήμης, περιγραφικού λόγου κλπ
  7. Διαχείριση χρόνου
  8. Ενίσχυση δεξιοτήτων αυτοβελτίωσης

  10 Επιστημονική Εμπειρία